Dango
Už je to tak, asi dva měsíce mám koupené všechny ingredience a dnes jsem se do toho pustila.
Budete potřebovat
- rýžovou mouku, hladkou
- kukuřičný škrob
- cukr (vanilka, moučka, krystal)
- a na dochucení čokoládu, sirup, kokos... nebo tak něco :D
1. Vypracovat těsto
Nasypte si mouku (já jí měla 1kg) do nějaké mísi a smíchejte s cukrem krystalem a vanilkou a dvěmi lžičkami škrobu. Vůbec cukrem nešetřete i 10 lžíc je málo. A pomalinku přilejváte horkou vodu - stačí ani ne třetina hrnečku.
MOJE PROBLÉMY: Těsto jsem měla takové až blátivě mazlavé, jak to všude psali, že má být, ale já teda dost narazila, když jsem to dala vařit, kuličky se mi rozcupovaly na malinkaté kousíčky. Takže jsem musela přidat ještě víc mouky a těsto vypadalo takto. Proto jsem do postupu napsala pouze čtvrt hrnečku vody :).
2. Dejte si vařit vodu, až bude na bodu varu, vytvarujte z těsta malinké kuličky a ty házejte opatrně do vody. Počkejte cca 5 min, než vyplavou na hladinu, pokud se tak nestalo, je třeba je opatrně vařečkou odlepit od dna. A pak je nechte vařit ještě dalších 5 - 7 minut.
MOJE PROBLÉMY: Vznikla mi uvnitř kuliček vzduchová kapsa, takže kuličky byly uvnitř sypké, stačilo trochu propíchnout vidličkou a bylo to ok.
3. Na konec napíchejte na špejle a polijte něčím, co máte rádi. Já smíchala cukr moučku a vanilku, přidala trochu vody a polila tím.
Tak a jak to chutná?
Hnusně! :D
Ale to je věcn názoru. Já bych to popsala jako kynutý knedlíky na způsob rýžového nákypu... a já nemám ráda rýžový nákyp. Já obecně moc nemusím sladké. Takže proč jsem to vlastně dělala? :D
Jako rekvizitu pro Riuu, která mi cosplayuje Itachiho :D. Dám to zmrznout a bude to použitelné kdykoliv, dokud se to nezkazí :D.
Hohou! Na ty dango knedlíky se mi vždycky sbíhají sliny, když je vidím v nějakém dílu. Postup je docela snadný jak vidím, ale docela si mě odradila tím svým názorem na konci...taky totiž moc nemusím sladké, a tak si říkám, jestli má cenu se do toho pouštět.
OdpovědětVymazatA jak to chutná? Hnusně! - tak tím jsi mě dostala hm…kynutý knedlík…rýžový nákyp…myslím, že to v blízké budoucnosti zkusím udělat Je fajn, že jsi k tomu napsala i své problémy ;)
OdpovědětVymazatMě to chutná. Je to docelaa dobrý. JAk psala Ája, je to samozřejmě věc názoru. Mě to chutná. Je to dobrý.
OdpovědětVymazat